2012. április 12., csütörtök

Hagyma?

Ma végre volt egy kis időnk kimenni a kertbe és felmérni a fagykárokat. Szegény citromfa szívszorító állapotban van, a friss hajtásai mind lefagytak. Ez a fa télen a legkeményebb mínuszokat is nevetve kibírja, de rügypattanás után már védtelen a fagyokkal szemben.


Még a barackon látszik komolyabb kár, a többi gyümölcsfa nagyjából túlélte komolyabb kár nélkül a megpróbáltatást.

Matyi veteménye is úgy tűnik, hogy károk nélkül átvészelte a fagyos éjszakát. A borsó fejlődik rendületlenül, a répa is egyre inkább elfoglalja a repedéseket. Matyi ezt úgy mondta, hogy a répa csinált magának egy jó kis kuckót. :-)




 A karalábé nem nagyon izgatja magát, pont olyan, mint négy napja, a retek viszont mintha néhány növendékkel ismét bővült volna.



És mi van a hagymával? Mi lett azokkal a kis szénfekete magocskákkal? Gyakorlatilag semmi nyoma, hogy vetettünk volna oda bármit is. Reméljük most már napokon belül kikelnek és látható fejlődésnek indulnak. Több percnyi vizsgálódás után viszont mégis felcsillant a remény, csak nem a hagyma készülődik nagy lustán? Találtunk egy kb. három milliméteres kis növénykét, ami akár hagyma is lehet. Na majd meglátjuk ... ha újra megtaláljuk ezt a csöppséget...


Az utóbbi napokban elég esős, hideg az időjárás, így locsolni nem kell, kapálni pedig még nem merünk, nehogy több kárt tegyünk, mint hasznot. Viszont megbeszéltük Matyival, hogy hétvégén már egy kicsit gyomlálnunk kell majd a veteményét.

2 megjegyzés:

  1. Szia Fiúk! Tényleg szomorúan néz ki a citromfa

    de hátha túléli. A fotók viszont remekül sikerültek. A Matyi veteményese is szépen alakul,reméljük, most már jó idő lesz. Az új telken láttuk egy csomó egyforma lyukat,amiről azt hallottam a rádióban hogy meg kell vizsgálni,mert lehet, hogy cserebogár-pajor telepek, Hátha nem. Ili mama

    VálaszTörlés
  2. Szia Ili mama!
    Képzeld, ma reggel is fagyott, kaparni kellett az autó szélvédőjét indulás előtt. Szerencsére annyira nem volt hideg, mint pár napja.
    A vetemény nálunk is tele van egyforma lukakkal, szerintem a giliszták csinálták amikor esett az eső.

    VálaszTörlés