2012. április 10., kedd

- 5

Szerintem. Misi bácsi szerint viszont mínusz 6 vagy 7 °C volt éjszaka. Reggel minden csonttá volt fagyva, a tulipánok feküdtek, a borsón zúzmara ült.













Nem lesz ez így jó ... Szerintem a baracknak és a meggynek idénre annyi. A többiek túlélhették. A valódi károk csak később fognak kiderülni.

A fagyos reggel után egész nap szépen sütött a nap, sugarai melegítették a földet. A borsó szemmel láthatóan sokat nőtt, gyakorlatilag a tegnapi méretek duplájára. A karalábé is mintha nőtt volna és mintha többen is lennének. A többiek viszont nem sokat változtak tegnap óta, a hagyma még most sem kelt, a retek és a répa sem váltotta meg ma a világot. Remélem túlélik a nehéz reggeli indulást.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Matyi és Maku! Lehet, hogy két megjegyzést kaptok, mert az előző amit irtam eltűnt. lehet, hogy itt is járkál egy kisvakond.Sajnálom a kerteteket! remélem, hogy azok a palánták amik ezután bújnak elő megúszták a fagyot.
    Ili mama

    VálaszTörlés
  2. Szia Ili mama!
    A fákon már látszik, hogy mit tett a fagy. A citromfa összes új hajtása lefagyott. Döbbenetes látvány. A barack virágai is lefagytak. Részben fagyott le az alma, körte és a szilva.
    Az aranyvessző virágai is lefagytak.
    A veteményben viszont még nem tudjuk mi a helyzet.
    Maku

    VálaszTörlés